Tak dnes popíšu jak dělám bezlepkový houskový knedlík který chutná tak jak má knedlík chutnat. Po několika pokusech jsem vyladil následující postup..
Potřebuji:
na kvásek mléko ( já použil syrovátku) 200ml,, cukr, asi 2 PL psyllium a 1/2 kostky kvasnic
dále..
nakrájenou bezlepkovou housku
mouku Schär MIX B
1x vejce
1 PL oleje
sůl
Postup:
Zadělám kvásek a nakrájím housku. Až kvásek vzejde tak zadělám řidší těsto a zapracuju do něj housku která těsto zahustí. Z těsta na vále nebo stole vypracuju dva knedlíky a dám je na 20 minut vařit do vody. Po 10ti minutách knedlíky otočím. Po vyndání knedlíky propíchám vydličkou aby vyšla pára a knedlík se nezdrcnul. A to je vše...
Místo mléka jsem použil syrovátku protože mi zbyla po výrobě sýra a je škoda ji vylejt..
Voda by neměla vařit zprudka a pokud budete knedlík dělat poprvé tak doporučuji prvně vařit ve vodní páře než získáte odhad na správnou konzistenci těsta.
Dobrou chuť... :)
Žádné komentáře:
Okomentovat