sobota 14. února 2015

Vepřový závitek
















   Krkovice s kostí u Zemana v akci za 69,- Kč. No není nad čím váhat, zavařím aspoň tři sklenice. Vepřový závitek je jednoduchá a vděčná záležitost. Krkovici vykostím nařežu na plátky a ty důkladně naklepu, osolím, opepřím a pomažu dijonskou hořčicí. Naplním tím co je po ruce (já dal kus bezlepkového špekáčku od Prantla, vejce na tvrdo, kus brambory a okurku) a udělám závitek a zpevním potravinovým provázkem. Na sádle nechám zatáhnout závitky, odeberu je a dám tam 4 cibule na hrubo nakrájený. Po osmahnutí cibule přidám závitky a zbytek brambory, podleji vývarem a dusím do změknutí. Po té závitky odeberu a ponorným mixerem rozmixuji omáčku (cibule ji zahustí i bez mouky). Nahážu do sklenic  a zavařím 30 minut. Je to polokonzerva tak skladuju v lednici. Bez problému vydrží měsíc teda pokud ji nikdo nesežere.




Žádné komentáře: